WELZIJN en BALANS PROGRAMMA

Naast mijn lesaanbod in Horsemanship & Academische Rijkunst als paardeninstructeur en trainer, voelde ik de nood om meer bij te dragen aan de studenten/ruiters, maar me ook open te stellen voor andere mensen.
Vanuit de symbiose dat ik uitdraag als instructeur voor paardenwelzijn, ruiterwelzijn, fysieke en mentale gezondheid van beiden, wil ik deze harmonieuze waarden nu nog meer uitdragen in dit “Wellness & Balance Program”.

Dit is bedoeld voor alle mensen die nood hebben aan zich beter in hun vel voelen, ontstressen, gezonder en energieker willen leven, chronische pijnen willen verlichten of gewoon ‘me’-momenten van pure ontspanning willen beleven!
Met als motto: “Harmoniseer je Zijn.”

Meer dan ooit is het in onze hedendaagse, drukke maatschappij en levenswijze nodig om goed voor onszelf te zorgen, als we ten volle willen genieten van ons leven, in goede kwaliteit van gezondheid én om er 100% te kunnen staan voor onze naasten en geliefden zonder onszelf weg te cijferen.

Naast bijscholingen en een partnerschap met het bedrijf AGS of voluit genaamd “Algemeen Gezondheid Steun”, waarbij toegankelijkheid tot informatie omtrent gezondheid en chrono-nutritie en welzijn één van de sleutel-waarden zijn, is mijn aanbod dieper uitgegroeid vanuit mijn eigen zelfzorg methoden die ik heb geleerd en dagelijks al jaren toepas.

=> Deze holistische combinatie van zelfzorg, welzijn en ondersteuning voor een duurzaam, energieker en vooral gezonder leven bestaat uit:

* hartcoherentie begeleiding
* workshops & persoonlijk advies omtrent gezondere levensstijl met bewustwording in onze voedingspatronen, chrono-nutritie en ondersteuning met voedingssupplementen
* andullatietherapie
* reikiIk gebruik de Zenspire in mijn WELZIJNSAANBOD, maar ook voor ruiters of mensen die individuele coaching wensen in het bijzijn van mijn kudde om net deze thema’s die je in stress, onzekerheid, angst, onrustig of vertroebelt doen voelen … in zachtheid toe te laten en te doorvoelen, te doorademen.


Daarnaast, gaat het mij om het geheel plaatje van uw gezondheid en welzijn in KWALITEIT en DUURZAAMHEID te OPTIMALISEREN. Ik biedt daarom ook Informatieve workshops aan.
Deze workshop, organiseer ik van A tot Z voor jou. Het gaat door in kleine groep van 5 à 10 personen en die neemt max. 2 uur van uw tijd.
Waar ook de Zenspire aan bod komt, maar tevens met een holistische, eco-verantwoorde benadering toegankelijke informatie voor een gezonde levensstijl, chrono-nutritie en de synergie van voedingssupplementen naar zoveel mogelijk mensen te brengen.

Hoe verloopt een informatieve sessie?
* Om een sessie te laten doorgaan, brengen we minimum 5 à 6 deelnemers bij elkaar.
* De deelname is toegankelijk aan €5 / deelnemer voor alle hands-on documentatie en brochure die we voor u printen.
* Deze sessie loopt idealiter door op mijn locatie, maar kan ook bij uw plek naar keuze doorgaan, op een afspraak die we samen vastleggen.
(vb: thuis met vrienden en familie, dierenartspraktijk, scholen omgeving, bij uw werkgever in het kader van bevorderende gezondheid van werknemers,… )
* De duur van de sessie is +- 2 uur
* U krijgt ook een brochure mee om achteraf thuis verder te lezen, zo focust de workshop zich op de essentie mee te geven.

U mag me steeds vrijblijvend contacteren om uw vragen te beantwoorden, via: Tamashii.horsemanship@gmail.com of telefonisch op nr +32 479 44 79 00.


ANDULLATIETHERAPIE

Andullatie of andullatietherapie is een alternatieve geneeswijze waarbij mechanische trillingen in combinatie met infrarood-dieptewarmte gebruikt worden om lichaamscellen te stimuleren en zo te komen tot pijnverlichting en ontspanning. Het essentiële instrument is een andullatiematras.
Deze matras laat tevens toe om verschillende zones van het lichaam afzonderlijk te behandelen.

Voor wie? 
* Voor mijn student/ruiters ter ontspanning voor de les of na de les voor het herstel van de spieren.
* Voor alle sporters bezorgt het minder verzuring en beter afvloeien van afvalstoffen na de sport.
* Voor mensen die algehele pijnverlichting en/of ontspanning wensen. Lees verder hieronder, daar beschrijven we meer gedetailleerd de toepassingsgebieden.

Voor wie niet? 
* Zwangere vrouwen en mensen die aan epilepsie lijden.
Daarvoor vragen we eerst dit door uw huisarts schriftelijk te laten bevestigen dat u dit mag doen, want er zijn ook aangepaste programma’s ter uwer beschikking.

Is andullatie gezond?
Zéér gezond! Andullatie verhoogt de bloedcirculatie, de aanvoer van belangrijke voedingsstoffen in het lichaam, de afvoer van afvalproducten en bevordert hiermee de vitaliteit en de stofwisseling (metabolisme), wat bij sommige mensen kan bijdragen tot bodyshaping.
Andullatietherapie op regelmatige basis doet echter véél méér dan dit!

Toepassingsgebieden van andullatie zijn:

Pijnverlichting: 
1) Chronische pijnen van fibromyalgie, spanningshoofdpijn & migraine, chronische pijnen bv rugklachten, artrose, …
2) Acute pijnen van de spieren
3) Preventie bij herhaaldelijk gebruikt en dus verhoogd en verlengd welzijn en gezondheid

Recuperatie:
1) Warm-up & Cool down voor sporters
2) Beter prestaties
3) Regeneratie van het lichaam

Welzijn:
1) Anti-stress
2) Ontspanning
3) Bevorderen van de slaapkwaliteit

JE EERSTE AFSPRAAK
De ANDUMEDIC® 3 Professional beschikt over verschillende medische programma’s.
Na een korte anamnese bepaal ik voor jou het juiste voorgeprogrameerde programma.

HOE GAAT EEN BEHANDELING IN ZIJN WERK?
* Ik begeleid je naar mijn Zen-ruimte bij de andullatiematras.
* Je houdt je kleren aan. Je doet jas en schoenen uit.
* Je hoeft verder niets te doen dan je comfortabel neer te leggen op de Andullatiematras.
* Het optimaalste resultaat is bekomen bij sessie van 30 minuten.

REIKI BEHANDELING

Reiki behoort mede tot de alternatieve geneeswijzen. Er wordt gewerkt met de handen (handoplegging) waarbij het lichaam met een veronderstelde vorm van levensenergie wordt behandeld.
De term reiki bestaat uit twee Japanse karakters (kanji), te weten 霊 rei = universeel en 気 ki (‘energie’ of ‘levenskracht’).
Een andere vertaling van REIKI is “UNIVERSELE LEVENSENERGIE“.
Bij het toepassen van Reiki worden lichaam, geest en ziel, als het aankomt op ziekte en genezing, als een geheel gezien.

Reiki is een oude oosterse geneesmethode, die eind 19de eeuw herontdekt werd door de Japanse Dr. Usui. De methode berust op het ontsluiten en overdragen van de alles doordringende universele levensenergie. Het is de kracht die alle leven in het universum voortbrengt en in stand houdt.

Hoe gaat Reiki in zijn werk? 

Reiki is een totale geneesmethode. Reiki herstelt de harmonie binnen in jezelf, zowel op lichamelijk, geestelijk als emotioneel niveau, en bevordert de natuurlijke zelfgenezing.
Reiki wordt doorgegeven via handoplegging en dringt door de kleren heen. De energie gaat naar die plaatsen in het lichaam die het het meeste nodig hebben.


HOE VERLOOPT EEN BEHANDELING?
* Ik begeleid je naar mijn Zen-ruimte bij mijn massagetafel.
* Je houdt je kleren aan. Je doet jas en schoenen uit.
* Je mag je ogen sluiten, hoeft niet. Je mag tegen mij praten, hoef niet.
* Je hoeft verder niets te doen dan je comfortabel neer te leggen op mijn tafel.
* Een gewone behandeling duurt 30 minuten, enkel vooraan.
* Een uitgebreide behandeling (vooraan en achteraan) duurt +- 60 minuten.

Belangrijk om te weten:
Er worden geen vitale zones, noch intieme zones aangeraakt zodat geen innerlijke weg geblokkeerd wordt en alle energie vrij kan stromen waar het moet zijn bij jou.
Het kan zijn dat je na afloop even kou hebt of wat moe bent, maar dit duurt maar even.
Het ontspannen gevoel blijft wél langer nazinderen.

=> Leuk weetje: Niet alleen voor mensen, want geregeld geef ik even een reiki behandeling aan mijn paarden.
Ook voor het paard geeft het meer dan alleen de verdiende relaxatie. Want de andere paarden ernaast gaan gelijk mee briezen.
Het bevordert hun zelfherstellend vermogen van het lichaam en het verhogen van hun immuunsysteem.
Belangrijke noot hier is wel dat een sessie bij paarden van duur kan variëren omdat het paard zelf aangeeft wanneer het teveel wordt of net voldoende heeft ontvangen. 


FAQ – VEELGESTELDE VRAGEN

Hoe frequent doe ik best de hartcoherentie oefening?
We hanteren deze gouden regel als basis, de 365 methode gecreëerd door Dr. David O’Hare. Dit is de referentie van het oefenen van hartcoherentie aangeraden sinds 2014 door de Franse Federatie van Cardiologen voor het beheren van stress.
Oefen 3 keer per dag, aan het ritme van 6 ademhalingen* per minuut, gedurende 5 minuten. * 1 ademhaling = 5 sec. inademen + 5 sec. uitademen.

Is andullatietherapie alleen voor mensen met chronische klachten?
Nee, andullatietherapie is ook zeer geschikt voor sporters om te herstellen na intensieve fysieke training of blessure. Maar ook voor herstel ná een operatie of in een stressvolle periode. Het kan ook voor diepgaande stress afbouw in het lichaam en ontspanning.

Moet ik me uitkleden voor een andullatiesessie of reiki behandeling?
U hoeft alleen uw jas en schoenen uit te doen en kunt met uw kleren aan plaats nemen op het andullatiebed. Liefst geen jeans dragen.

Ik ben geopereerd, mag ik op het andullatiebed?
Indien u van uw arts weer mag autorijden, fietsen, wandelen en met de trein reizen zal andullatie geen contra-indicatie bieden. De trillingsfrequenties van een auto/trein of fiets liggen hoger dan de trilling van de andullatie, en is juist een prima manier om te herstellen.

Mag iemand met epilepsie gebruik maken van andullatie?
Er bestaan verschillende soorten en gradaties van epilepsie. Doorgaans treden de aanvallen geheel spontaan op maar er zijn wel uitlokkende factoren zoals; vermoeidheid, onverwachte situaties en (in)spanning.
We kiezen dan een programma toegepast op de laagste frequentie (zonder schommeling van de trilling). We vragen om dit eerst bij de huisarts te laten valideren alvorens aan afspraak te boeken en het ons bij aanvang van de afspraak te melden.

Mag andullatietherapie worden toegepast bij een hernia?
Bij een acute hernia waarbij gedacht moet worden aan kenmerken zoals; ernstige beenpijn, uitstralingspijn en/of uitvalsverschijnselen, moet u zonder meer uw arts raadplegen.
In alle andere gevallen van een hernia/herstellende hernia is andullatie een zeer geschikte methode om de pijn te bestrijden, spieren te ontspannen en de rugbeweging te versoepelen.
De meeste mensen die een rug operatie hebben ondergaan melden een verminderde behoefte aan pijnstillers en een verbetering t.a.v. eerdere beperkingen.


U mag me steeds vrijblijvend contacteren om uw vragen te beantwoorden, via: Tamashii.horsemanship@gmail.com of telefonisch op nr +32 479 44 79 00.