De Tamashii Horsemanship Filosofie

De naam ‘Tamashii’ komt uit het Japans. Horsemanship duidt op een connectie en ‘relation-ship’ tussen het paard (‘horse’) en de mens (‘man’) maar ook tot de ‘ziel’, waar ‘Tamashii’ voor staat.
M’n doel is om paard en mens te begeleiden om zo een diepe lange-termijnrelatie op te bouwen tussen beiden. Passie voor paarden is m’n drijfveer en ik haal voldoening uit het zien dat mensen hun obstakels overwinnen, doelen kunnen bereiken (Wat voor de ene een klein doel is, is voor de andere een groot doel…) en dat ze dit zelf ondervinden en als het ware aan de lijve ondervinden dat ze evolueren
Ik zorg ervoor dat dit kan op een veilige manier, waar tevens de relatie met het paard primeert en toch met een maximum van plezier ook voor beiden! Zo kunnen paard en ruiter evolueren naar een harmonisch geheel. 
Ik wordt geholpen door mijn jarenlange ervaring in de gevechtskunst, die ik wens over te dragen in de rij-kunst.

In beide kunsten gaat het nl. om de zoektocht naar harmonie/evenwicht tussen energie, lichaam en geest (het mentale). 
Gewapend met strategieën, technieken & filosofie uit de horsemanship van meesters zoals Buck Brannaman, Pat Parelli, Mark Rashid, Martin Black…
Tevens uit de Academische Rijkunst neem ik de belangrijkste aspecten dat gelden voor paard en mens, met het oogpunt op hoe belangrijk het is om een correct getraind lichaam te hebben voor ieders gezondheid en een lang gelukkig leven.
Naar grootmeester Brent Branderup & ook meester Marius Schneider. 
Deze ideale mix van Academische Rijkunst en Horsemanship heb ik gedoopt onder de naam “Academic Horsemanship” i.p.v. het originele ‘Balanced Horsemanship’.
“Op een traditionele manier gebracht maar in een modern jasje”. Altijd boeiend & boordenvol inspiratie, zo is het voor één ieder een aangename ervaring.

First the mind, than the body, finally getting the message to the feet.

Mijn Missie & Visie in de wereld zetten

Sinds jongs af aan ben ik geïntrigeerd en gepassioneerd door paarden, door hun atletische aspect, maar vooral ook hun manier van leven en communiceren onderling. Het blijft me telkens weer diep binnenin aanwakkeren als ik voel en zie hoe doorgrond, toch subtiel en duidelijk die connectie en diepgeworteld mooi die relatie kan zijn.
Hoe m’n op een ethologische & verantwoorde wijze zijn opleiding en capaciteiten kan ontwikkelen.

Mijn grote missie is om steeds meer mensen op een meer ethische manier te leren omgaan, trainen en rijden met hun paarden. Zodat het mentaal en fysiek gezond performant is, vooral ook duurzaam, veilig en plezant is voor uzelf én uw paard.

Ethologie zou tot de basis moeten behoren van elke ruiter en in elke discipline en op elk niveau.
De waarden waartoe ik mij verbind omvatten volgende elementen die ik aan elk van mijn studenten wens over te brengen:
– Kennis en Wetenschap gefundeerd overdragen voor de gezonde ontwikkeling van het paard
– Ontspanning en persoonlijke ontwikkeling van de mens/ruiter
– Veiligheid en dus meer plezier
– Betrokkenheid en inzet
– Altijd positief en met de glimlach doorzettend
– Empathie
– Zonder oordeel en zorgzaam
– Met hart, ziel en passie

Vanuit mijn ervaring, kunde en Tamashii (Ziel) breng ik andere toegewijde paardenmensen en paarden samen in balans, vanuit begrip & verbinding in de communicatie, naar een harmonieuze duurzame relatie.