Aanbod

U kan bij mij terecht voor de volgende aspecten:

– Grondwerk: Horsemanship & Academisch Rechtrichten.
– Rijden: Western & Horsemanship of Academische Dressuur.
– Het werken in vrijheid.
– Trailer laden op een duurzame manier.
– Uw paard in training zetten.
– Horse Care Services.
– Uw paard in pension zetten.

Ik werk aan:

– Het ontwikkelen van natuurlijk leiderschap op de grond en in het zadel. D.m.v. het leren lezen van je paard zijn lichaamstaal en het ontwikkelen van technieken / strategieën om daarop in te spelen met behulp van paardenpsychologie en volgens de principes gebruikt in het horsemanship.

– Het leren van communiceren met paarden op basis van het begrijpen van hun standpunt en hoe zij denken om dan elkaar tegemoet te komen.

– Grondwerk om je paard nieuwe dingen te leren, en ter voorbereiding op het rijden (werken aan de mentale & fysieke balans van het paard).
Niets is zo belangrijk als grondwerk om een solide basis te verkrijgen. De kracht hiervan wordt vaak onderschat en vele ruiters slaan deze stap over.
Ondanks dat er geen betere weg is om het vertrouwen te ontwikkelen van je paard (& van jezelf), eventuele problemen aan te pakken en tevens zo goed als alle zaken aan te leren die erna overdraagbaar zijn in het rijden.

– Werken in Vrijheid.
Het testen hoe goed de connectie & communicatie is, eens je je paard volledig los/vrij laat. Niet is onmogelijk als de relatie en het wederzijds vertrouwen met je paard goed zit!
“When you take off the halter, you’re only left with one thing: the truth” – Pat Parelli.

– Veilig en vertrouwensvol rijden.

– Anti stress/schriktraining van paarden. (Desensibilisatie)

– Trailer laden om veilig op stap te kunnen gaan. Niets is leuker dan ontspannen vertrekken als je je paard zo gemotiveerd kan krijgen dat hij zélf op de trailer wil gaan.

Hoe bied ik dit aan:

Het doel is dat jij en je paard goede partners worden. Dit kan enkel als jij ook leert om hoe het je paard te leren. Dit door zelf ook kennis te vergaren , praktisch en in theorie om zo voldoende tools in je rugzak te hebben.

Het enige wat je nodig hebt, is jouw motivatie en soms wat doorzettingsvermogen waarvoor ik je graag wil bijstaan!

Dit kan in volgende mogelijkheden: 

– Individuele lessen of kleine groepslessen bij mij, op uw locatie of een locatie naar uw keuze. (Ook Online lessen zijn mogelijk!)
– Theorie avonden & praktijk opleidingen rond bepaalde onderwerpen.
– Lesdag / Les weekend
– Safe Trail Rides

* Voor volwassenen en adolescenten vanaf 10 jaar die geen eigen paard bezitten, is er de mogelijkheid om les te krijgen met 1 van mijn lespaarden.
* Maximum les per vier personen samen.
* Lessen zowel voor beginners als gevorderden ongeacht welke discipline u verkiest.
* Lessen voor mensen die het rijden terug willen hervatten na enige tijd.

Graag aandacht voor onderstaande belangrijke punten :

  • Alle ruiters/ouders/begeleiders worden 15 min voor de aanvang van de les op mijn locatie verwacht om het materiaal te nemen, het paard zelf te halen, te borstelen en klaar te maken om de les tijdig te kunnen starten. Zo niet, gaat dit van uw lestijd af.
  • Alle ruiters/ouders/begeleiders worden verwacht na de les het paard en ook het materiaal en de piste de goede nazorg te bieden. Dat betekent dat je ons pas ten vroegste een kwartier na de les kunt verlaten.
  • Deze lessen gaan door op mijn privé locatie in de openlucht piste en worden aangepast aan de noden van de persoon en waar veiligheid altijd op de eerste plaats komt.

NOTE:
Lessen kunnen gegeven worden in Nederlands, Frans of Engels.
Les cours peuvent être donné en Néerlandais, Français ou Anglais.
Courses can be given in Dutch, French or English.

Voor meer informatie kan je mailen naar: tamashii.horsemanship@gmail.com of u kan ook gebruik maken van het contactformulier