Trailer laden en Safe Trail Rides

What used to give me a chill, now gives me a thrill!
En dit is zo over de laatste 20 jaar geworden voor zowel het laden van paarden in de trailer als het maken van zalige aangename buitenritten waar je van kan genieten in alle veiligheid!
Trailer laden is een moeilijkheid voor meer mensen dat je mogelijk houdt. Zeker bij de recreatieve ruiters die het niet altijd elke week doen.
Dan kan het zijn dat je paard er niet meer op wil of zelf dat het je weerhoudt van op verplaatsing te gaan om bv. een mooie buitenwandeling op een andere locatie te maken of les te gaan volgen bij een instructeur naar je hart.

Trailer laden is een kunst op zich!
Er zit een hele psychologie achter en het lezen van het paardengedrag om de juiste techniek te gebruiken op het juiste moment, met het juiste gevoel en de juiste timing, passend bij wat jouw paard in die moment aangeeft.

Het paard leert om zijn (mogelijke) angst te overwinnen. Zijn nieuwsgierigheid en elke poging wordt beloont, zodat hij uit eigen wil op de trailer gaat.
Zonder dwang maar met ‘Passive Persistance’.

In trailer laden in lesvorm heb ik ook geen horloge aan en ga soms het uur voorbij of stop net iets vroeger, als dit in het voordeel is van het paard. Zodat ik altijd op een positieve noot kan eindigen. 
Zodat het paard deze positieve ervaring onthoudt voor de volgende keer. In deze lessen is het ook van belang dat de eigenaar ook leert zijn paard te begrijpen en gepast te handelen en zijn paard te kunnen ondersteunen en daar help ik je ook bij!

Door de jaren heen heb ik het trailer laden als skill zodanig ontwikkelt dat ik al menig paardeneigenaren geholpen heb om o.a.:
– het trailer laden op een duurzame manier te leren aan de eigenaren zodat hun paard er stress-vrij en zonder angst op gaat.
– hulp bij verhuis van je paard
– voorbereiden voor een rit naar de dierenkliniek
– deelnemen aan een weekend of trail ride op mijn locatie
– ….

Uiteindelijk is het fijn om het trailer laden te kunnen ombuigen naar plezier beleven!

TESTIMONIAL

Getuigenis van een klant met 4 paarden te laden in de trailer! Bedankt voor deze samenwerking. 

Safe Trail Rides, niets ontspannender als één zijn met je paard in de pracht van de natuur!

Mensen kunnen bij mij terecht om weer in het zadel te starten, en hun droom van een leuke buitenrit te maken te realiseren. Met enkele lessen vooraf, kunnen we dan werken op jouw zelfzekerheid, leer ik je technieken die jou en je paard veilig gaan houden en de controle te bewaren.

Voor meer ervaren ruiters, is het soms zo dat zij wel al vele buitenritten op hun teller hebben staan, maar net nu een paard hebben die er niet comfortabel mee is om buiten zijn piste en woonomgeving te gaan. Dan kan een paard heel onveilig worden omdat die zijn zelfbehoud instinctief voorop zet. Als ruiter wil je dan ook gepast kunnen handelen om je paard het leiderschap en de ondersteuning te bieden die nodig is.

Zowel 1 : 1 , in privé afspraak kan je voor een leuke buitenrit bij mij terecht. Alsook als je eerst wat vertrouwen terug wilt opdoen om naar een buitenrit toe te werken. Dit kan ook samen met vriend(in), partner, …

Tevens staan er elk jaar meerdere begeleidde groepswandelingen op de agenda.
Klik hier voor de data van de Safe Trail Rides!
Ruiters die met hun eigen paard willen mee komen wandelen onder mijn professionele begeleiding zijn zeker ook welkom. Is het enkel gebrek aan vervoer dat je tegenhoudt, geef dan een seintje.
Uiteraard is ook de mogelijkheid om onze lespaarden te reserveren.

Het gaat om wandelingen te paard in de omgeving van +- 2u à 2,5u (afhankelijk v.h. niveau v.d. ruiter/groep) met voorafgaande opwarming te paard in de piste én persoonlijke feedback achteraf, met een door ons aangeboden drankje.

Voor de Safe Trail groepswandelingen is het wel fijn als je de 3 gangen al eens gevoeld hebt! De moeilijkheidsgraad van de rit wordt wel telkens aan het niveau van de groep aangepast. 

Kan ik jou helpen bij een trailer laad probleem of heb je zin in een leuke en vooral veilige buitenrit in de mooie Hagelandse natuur?
Neem dan even contact met me op!

Tel & Whatsapp+32 (0) 479 44 79 00

Emailtamashii.horsemanship@gmail.com


TESTIMONIALS

* Feedback verschillende klanten die hebben deelgenomen aan de trail rides: 

” Hey Marijke ik vond de rit en omgeving super enkel bitloos rijden is niet echt mijn ding. De regio nodigt uit tot trail ride mooie omgeving en nog aarde wegen. ” 

* Feedback van een klant die met Misty reed: